Workshop: zelf pizza maken

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Workshop: zelf pizza maken

Hoe maak je thuis een lekkere pizza

Kruip in de huid van een echte pizzaiolo


Wil je ook eens, zoals een echte pizzabakker, draaien en gooien met pizzadeeg? Dit is je kans. Je leert het deeg zelf maken, kneden en bewerken. Eens je bodem klaar is om te beleggen, kies je uit ons buffet de toppings die jij het lekkerste vindt. Weet dat wij werken met exclusieve en Italiaanse ingrediënten, dus gegarandeerd wordt dit de beste pizza die je ooit zelf maakte! 

Nadat je pizza klaar is, schuif je 'm in de oven. Je leert over het belang van de juiste temperatuur en hoe een pizza correct gebakken moet worden. Uiteraard zetten we ons nadien samen aan tafel en proeven we van al dat lekkers. Wij zorgen voor heerlijke olijfolie en bijhorende Italiaanse dranken. 

Voor onze pizza's gebruiken we één van de beste Italiaanse bloemsoorten. We brengen voldoende mee, zodat je na afloop van de workshop, ook nog een pakje kan meenemen als je wilt. 


Planning van de avond

18.00u
Welkom met een warm onthaal en een glaasje Prosecco of frisdrank. 
18.15u

Informatie over het verloop van de avond en uitleg over de ingrediënten, zoals het belang van een goede bloem en de kwaliteit van de toppings. Onze passie voor echte Italiaanse producten zal je zeker voelen.

18.45u

Nu ga je zelf aan het werk. Trek je keukenschort aan en steek je handen uit de mouwen. Met de ingrediënten voor het deeg, ga je zelf aan de slag. Je leert hoe je thuis zelf een goed pizzadeeg maakt. En waar je op moet letten om je pizza in een traditionele oven te bakken.  

19.00u

Omdat het deeg moet rijzen, brengen we zelf deeg mee dat we op voorhand klaar maken, zodat je onmiddellijk je pizza kan stretchen en beleggen. Je leert het deeg te draaien tot een mooie ronde vorm en de juiste dikte van de bodem. Het geheim van een goede pizza-bodem zit in deze techniek. 

19.15u

Nu kan je je innerlijke chef naar boven halen. Maak een goede combinatie van verschillende ingrediënten. Dit is een kwestie van smaak. Onze beste tip: Less is more! 

20.00u

Pizza's bakken, aanschuiven aan tafel en genieten van al dat lekkers, met aangepaste Italiaanse wijn. 

Saluté! 

20.30u

Afsluiten van de avond. We brengen Italiaanse producten mee die je kan aankopen tegen eerlijke prijzen.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
donderdag 4 april 2024
18:00 21:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan Agenda

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.